Kinderloft: een kamer erbij! / by Olivier van den Hoven

KINDERLOFT.jpg

Voor een typisch Rotterdamse woning hebben we een kleine aanpassing bedacht met grote gevolgen. In bijna alle beneden- en tussenwoningen vind je ze, de smalle kamertjes voor of achter het trappenhuis van de bovenburen. Het zijn meestal babykamers of kleine studeerkamertjes. Vaak zijn ze zo krap dat er geen gewoon bed in past zodat ze niet meetellen als slaapkamer.

We kunnen er echter een volwaardige slaapkamer van maken door een klein deel van de loze ruimte van het naastgelegen trappenhuis bij het kamertje te betrekken. Door er een hoge bedstee van te maken ontstaat nieuwe ruimte voor een prettige indeling met bureau en kast. Voor talloze Rotterdammers kan deze toepassing een enorme uitkomst zijn. Heeft heel Rotterdam straks een Kinderloft?