Ook als consultant..... by Olivier van den Hoven

IMG_8210.JPG

Aan de Noordsingel hebben Floris en Alicia hun funderingsherstel aangegrepen om hun huis flink te verbouwen. In de nieuwe kelder komt een guest room met badkamer en een ruime woonkeuken van waaruit je zo de tuin in loopt. Een nieuwe pui wordt maar liefst 6 meter hoog. Bij deze bijzondere klus ben ik een keer niet bij alles betrokken. De opdrachtgevers bedenken en regelen veel zelf. Af en toe doe ik kleine ontwerpvoorstellen of kom ik langs voor advies als een soort....... architectuurconsultant. Een leuke nieuwe rol die goed past bij dit project.

Interieurjuweel by Olivier van den Hoven

IMG_7555.JPG

In Leiden brandt sinds enige tijd een van de mooiste vuurtjes van het land. Deze bijzondere open haard heeft de hoofdrol gekregen in het nieuwe interieur van het jaren dertig huis aan de Burggravenlaan. Het is een juweel van vlak gepolijst messing en gezoet Belgisch hardsteen geworden. 

Kinderloft bijna gereed by Olivier van den Hoven

kinderloft.JPG

Nog een paar nachtjes slapen en dan is de eerste Kinderloft klaar. Nu al is goed zichtbaar hoe goed de ruimte werkt met hoge bedstee en kast met bureau eronder. Hier gaat een kleine Rotterdamse een hoop plezier van hebben.

Kinderloft: een kamer erbij! by Olivier van den Hoven

KINDERLOFT.jpg

Voor een typisch Rotterdamse woning hebben we een kleine aanpassing bedacht met grote gevolgen. In bijna alle beneden- en tussenwoningen vind je ze, de smalle kamertjes voor of achter het trappenhuis van de bovenburen. Het zijn meestal babykamers of kleine studeerkamertjes. Vaak zijn ze zo krap dat er geen gewoon bed in past zodat ze niet meetellen als slaapkamer.

We kunnen er echter een volwaardige slaapkamer van maken door een klein deel van de loze ruimte van het naastgelegen trappenhuis bij het kamertje te betrekken. Door er een hoge bedstee van te maken ontstaat nieuwe ruimte voor een prettige indeling met bureau en kast. Voor talloze Rotterdammers kan deze toepassing een enorme uitkomst zijn. Heeft heel Rotterdam straks een Kinderloft?

Wat goed is, komt langzaam by Olivier van den Hoven

In 1932 had Architect Dirk Lucas Landman de woning aan de Burggravenlaan ontworpen met een lage metselsteen en witte stalen kozijnen. Het staal aan de tuinzijde is ooit vervangen door een aluminium schuifpui. Het leek ons met de huidige verbouwing passend voor zowel gevel als interieur als we weer een stalen kozijnen zouden terugbrengen. 

Na maanden wachten is vanochtend de nieuwe stalen pui geplaatste die we met MHB hebben bedacht. Hij past helemaal, in meerdere opzichten.