Abe Bonnemaprijs 2014
       
     
A Thousand and one Marbles
       
     
Citroëngarage Stadionplein
       
     
Tokyo fashion Museum
       
     
Hortus Transvaal
       
     
88NV
       
     
Renaissance van een gevel
       
     
Abe Bonnemaprijs 2014
       
     
Abe Bonnemaprijs 2014

nominatie i.s.m. Maarten Scheurwater en Antonia Reif

We waren al verguld toen we van Ron Sterk de opdracht kregen om een hele rij vervallen panden in de Witte de Withstraat te transformeren naar een hostel, appartementen en horeca. Zo konden we een bijdrage leveren aan het opknappen van een zwak gedeelte van onze favoriete straat in Rotterdam. Het werd een heel bijzonder proces met de verschillende ondernemers en resulteerde uiteindelijk in een prachtig ‘nieuw’ blok.
Wat het allemaal nog een klein beetje mooier maakte was dat dit alles niet onopgemerkt bleef bij de jury van de Abe Bonnemaprijs die ons in 2014 voor de prijs nomineerde.

A Thousand and one Marbles
       
     
A Thousand and one Marbles

Prijsvraag Benetton Teheran, tweede prijs
i.s.m. Maarten Scheurwater

Het belangrijkste doel van dit prijsvraagontwerp was om een tijdloos gebouw te ontwerpen voor een mode-onderneming die elk seizoen weer nieuwe collecties presenteert. Het gebouwvolume is in tweeën gesplitst in een kubus en een dunne schijf. De tussenruimte vormt een omsloten straatje en voegt daarmee een kalme publieke ruimte toe aan de drukke Vali Asr boulevard. De gevel is opgebouwd uit een vliesgevel waarop een dunne laag Perzisch marmer is verlijmd die het gebouw een massief silhouette geeft. Daglicht schijnt door het steen heen en geeft de ruimten binnenin een bijzondere eigen atmosfeer. ‘s Nachts werkt dit effect andersom wanneer het licht uit de kantoorruimten, winkels en appartementen het gebouw doet oplichten als een lantaarn.

Citroëngarage Stadionplein
       
     
Citroëngarage Stadionplein

genomineerd voor PK award 2015
i.s.m. Maarten Scheurwater

In het voorjaar van 2015 werd ons bureau met 4 andere bureaus uitgenodigd voor deelname aan de prestigieuze PK-award. Deze prijsvraag werd georganiseerd door Arcam en Bouwinvest. De opgave was om een visie te ontwikkelen op de inmiddels lege Citroëngarage van Jan Wils aan het Stadionplein in Amsterdam. We hebben een voorstel gemaakt dat dicht bij de beleving en betekenis van het rijksmonument blijft. Het was een autogebouw en het blijft in onze plannen een autogebouw. We vinden namelijk dat het iconische gebouw de alles in huis heeft om de thuisbasis te worden voor bedrijven die zich bezig houden met nieuwe auto-ontwikkelingen. In ons ontwerp hebben we de ruimtelijke kwaliteiten die het prachtige gebouw bezit willen behouden en versterken.In het voorjaar van 2015 werd ons bureau met 4 andere bureaus uitgenodigd voor deelname aan de prestigieuze PK-award. Deze prijsvraag werd georganiseerd door Arcam en Bouwinvest. De opgave was om een visie te ontwikkelen op de inmiddels lege Citroëngarage van Jan Wils aan het Stadionplein in Amsterdam. We hebben een voorstel gemaakt dat dicht bij de beleving en betekenis van het rijksmonument blijft. Het was een autogebouw en het blijft in onze plannen een autogebouw. We vinden namelijk dat het iconische gebouw de alles in huis heeft om de thuisbasis te worden voor bedrijven die zich bezig houden met nieuwe auto-ontwikkelingen. In ons ontwerp hebben we de ruimtelijke kwaliteiten die het prachtige gebouw bezit willen behouden en versterken.

Tokyo fashion Museum
       
     
Tokyo fashion Museum

Prijsvraag
i.s.m. Jan Taminiau en Maarten Scheurwater

Dit project zoekt naar een verbinding tussen de schijnbare tegenstelling van de statische architectuur en de veranderlijke mode. 
Dit project ligt daarmee in het verlengde van het Benetton project in Teheran. Een belangrijk idee van het ontwerp is dat de eenvoudige hoofdvorm van het gebouw contrasteert met de verrassende diversiteit van de ruimtelijke ervaringen van de binnenwereld. De tentoonstellingsruimten zijn alle verschillend maar hebben een vorm die aansluit bij de collecties die ze tentoonstellen. 
Het was een groot voorrecht dat de Nederlandse modewontwerper Jan Taminiau ons tijdens het ontwerpproces ondersteunde met zijn visie op de opgave.

Hortus Transvaal
       
     
Hortus Transvaal

ontwikkelprijsvraag, 1e prijs
i.s.m. Schrijnen Groep en Maarten Scheurwater

Na het winnen van een ontwikkelprijsvraag kregen we de opdracht voor een haalbaarheidsstudie voor deze stadskas bovenop een 100 jaar oude poort in de Haagse wijk Transvaal. 
Hierbij werkten we samen met woningcorporatie Staedion en de gemeente Den Haag. 
Met Hortus Transvaal stelden we voor om een bijzondere horecafunctie in te passen in de buurt. Het zou een locatie worden waar de kweek van verse producten een belangrijke rol speelt. 
In samenwerking met een naburige tuinbouwopleiding en een praktijkschool werkten we aan een gebruiksopzet waarin studenten bijdragen aan de bedrijfsvoering in de kas. 

88NV
       
     
88NV

prijsvraag tijdelijke luchthaven, shortlisted
tevens genomineerd voor de Abe Bonnemaprijs 2015
i.s.m. Maarten Scheurwater

Very strong conceptual idea, very unique entry. Zo omschreef de jury onze inzending voor de Burning Man Airport prijsvraag. Burning Man is een festival dat jaarlijks plaats vindt in de woestijn van Nevada. Voor de duur van het festival wordt er elk jaar een tijdelijk vliegveld opgebouwd. Ons plan voor een nieuwe terminal bestaat uit een met helium gevuld rood-wit geblokt kruis en een halve bol. Het gebouw zweeft dus letterlijk in de lucht. In hun schaduw kunnen de luchthavenactiviteiten plaatsvinden. Met het ontwerp hebben we een spanning opgezocht tussen de eenduidigheid van de sterke vormen enerzijds en juist hun gewichtloosheid anderzijds. De woestijn loopt er bijna ongehinderd onderdoor.

Renaissance van een gevel
       
     
Renaissance van een gevel

3e prijs JAPrijs 2014

De opgave van de eerste ronde van de Jonge Architectenprijs 2014 was een nieuw gevelontwerp voor het gebouw van de kunstinstelling PAKT Amsterdam. Dit voorstel gaat uit van hergebruik van het bestaande gevelmateriaal. Juist omdat de onpopulaire TRESPA platen wit zijn, kan bij het wegfresen van de toplaag een contrast ontstaan met de zwarte kern. Dit voorstel is een collage van citaten uit de gevelarchitectuur. Zo roept het zwart-wit palet ergens een herinnering op aan de renaissancistische architectuur uit Noord Italië. Meer dan 5 eeuwen geleden werd Leon Battista Alberti gevraagd een ontwerp te maken voor de gevel van de Santa Maria Novella. Een deel van het nieuwe gevelpatroon verwijst daarom bewust naar de beroemde gevel van Alberti. Deze komt vervolgens samen met een raamvorm van Michel de Klerk en een ornament uit de gevel van het Scheepvaarthuis siert de entreepartij. De rococo sierlijsten verwijzen naar de 18e-eeuwse grachtenpanden.