Huis Veere
       
     
SVDH2021_tuinzijde.jpg
       
     
Huis Veere
       
     
Huis Veere

Particuliere opdrachtgever
i.s.m. Maarten Scheurwater

De locatie voor deze vrijstaande woning ligt midden in het beschermde stadsgezicht van het Zeeuwse Veere. Voor deze historische omgeving gelden strenge welstandseisen. 
Met aandacht voor de sensibiliteit van de plek is een moderne woning ontworpen. Zonder te historiseren sluit het huis door zijn vorm en materiaalgebruik aan op de oorspronkelijke bebouwing. Gootlijnen en gevellijnen van de naastgelegen huizen komen terug in de verspringende voorgevel.
De opdrachtgever bezit een imposante verzameling schilderijen van Veerse schilders. Dit inspireerde ons een ‘museumwoning’ te ontwerpen. Elk vertrek krijgt ruim daglicht door de grote ramen in gevel en dak.

SVDH2021_tuinzijde.jpg